T : 06 - 205 42 445 (voor spoed 24/7 bereikbaar)

Martine Vogelzang

Ooit ben ik mijn werkzame  leven begonnen in de kinderopvang. Sinds de geboorte van mijn kinderen (1989) voel ik mezelf aangetrokken tot de antroposofie. In mijn werk met baby’s en later als peuterleidster heb ik dan ook vanuit dit gedachtegoed gewerkt.. Sinds 2001 ben ik als zelfstandige werkzaam in de kraamzorg. Niet alleen als kraamverzorgende maar ook overheadtaken zoals het vervangen van teamleiders of planningswerkzaamheden, avond –en weekeinde telefoondiensten. De laatste jaren heb ik mezelf volledig toegelegd op het werken in de kraamgezinnen.

Het werken met mensen blijft mij altijd raken. Wanneer ik in een gezin kom kijk ik naar het geheel. Ik kijk naar de net bevallen moeder, maar ook naar de vader, andere kinderen en de rol van de familie daar omheen. De ervaring leert dat bij gezinnen die de rust en tijd nemen om een nieuwe balans te vinden de kans op een voorspoedig herstel aanzienlijk groter is,  borstvoeding  beter op gang komt en gezinnen sneller wennen aan het nieuwe gezinslid. Met liefde verzorg ik (biologische) maaltijden, masseer de kersverse ouders, geef tips over een zo puur mogelijke verzorging van jullie kindje. Indien gewenst stuur ik jullie in het begin van de zwangerschap een lijstje met benodigdheden welke net even anders zijn dan het gebruikelijke lijstje.

Voor mijn werk in de kraamzorg volg ik jaarlijks de nodige bijscholingen op het gebied van borstvoeding, EHBO en andere kraamzorggerelateerde bijscholingen. Ik ben als zelfstandig kraamverzorgende aangesloten bij de NBVK (Nederlandse Bond Voor Kraamverzorgende). Ik ben gecertificeerd bij het KCKZ en tevens een erkend leerbedrijf.